Corona Update “groen licht”

Corona Update “groen licht”

Op 30 april j.l. heb ik via onze beroepsvereniging te horen gekregen dat onze beroepsgroep “groen licht” heeft gekregen vanuit het RIVM en de overheid, om de paramedische zorg weer langzaam te mogen gaan opschalen.

Vrijdag 1 mei heb ik hier extra informatie over gekregen m.b.t. richtlijnen en protocollen en wat dit “groene licht” inhoudt.

De voorkeur blijft, zoals het was, waar kan zorg op afstand. Dit houdt dus in dat ik nu via een triageplan moet gaan werken. Patiënten/cliënten die een medische noodzaak hebben om te worden behandeld, mag ik gaan behandelen. Dit wordt bepaald aan de hand van een gesprek die ik met diegene zal hebben. Hierin zal ik beoordelen of de klachten/aandoening dusdanig fysiek en of psychische klachten geeft, of verergerd is, dat behandeling genoodzaakt is. Let wel, dit betekend niet dat ik weer volledig open zal zijn en behandelingen op zeer frequentie basis mag aanbieden. Voor elke behandeling, geldt het feit dat dit moet worden afgewogen en noodzakelijk is. Het kan dus zijn, wanneer u twee keer in de week kwam voor therapie, ik u vanaf volgende week één keer in de één of twee weken behandel.

Het doel, van dit “groene licht”, is om onherstelbare schade te voorkomen. Als dit bereikt kan worden door een behandeling één keer in de twee weken te ondergaan zal dit ook de behandelwijze zijn!

Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden om thuis de aandoening zelf zo goed mogelijk te managen. Ik zal mij, zoals ik de weken hiervoor ook heb gedaan, flink voor inzetten om dit zo optimaal mogelijk te maken voor iedereen.

Het hygiëneprotocol, welke ik al strikt volgde, is nog verder uitgebreid om de kans op besmetting/verspreiding van het COVID-19 virus te minimaliseren. Dit protocol kunt u vinden in het volgende bericht op de nieuwspagina, in de praktijkzelf en op de praktijkdeur.

Een belangrijk item, dat van belang is indien u behandeld wordt in deze tijd, is mijn dringende verzoek een groot badlaken of handdoek mee te nemen. Deze kunt u op de behandelbank leggen en weer terugnemen naar huis. De kleine handdoeken die altijd gebruikt worden, zijn in de praktijk voldoende aanwezig en zullen uiteraard na elke behandeling verschoont worden en dagelijks op 90 graden worden gewassen. Hoeslakens, heb ik onvoldoende om na elke behandeling te verschonen, vandaar het dringende verzoek voor het meenemen van een badhanddoek!

Wat belangrijk blijft in de keuze om wel of niet te behandelen en wel of niet de afspraak door te laten gaan, is het feit of er sprake is van klachten bij u of bij mij. De volgende richtlijnen dienen hierbij te worden opgevolgd en zal ik uitvragen voor de behandeling zal plaats vinden:

  • heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
  • heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Ik kan mij erg goed voorstellen dat u graag de zorg weer wilt krijgen die u gewend bent, helaas zullen wij met zijn allen ons toch nog aan deze maatregelen moeten houden. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we over een tijd, weer een stap verder mogen en de zorg steeds meer terug kunnen schroeven naar wat wij gewend zijn.

Mocht u nog vragen hebben n.a.v. dit bericht of graag meer informatie willen of navragen of u al wel of niet in aanmerking komt voor een behandeling, kunt u contact met mij opnemen: 06-28225511 (bellen, appen of sms) of info@zorgvooruwhuid.nl

Groetjes,

Sanne