Hieronder vindt u in het kort informatie over enkele aandoeningen, die in de praktijk worden behandeld. Voor meer informatie over huidaandoeningen verwijs ik u graag door naar de website van de beroepsvereniging: www.huidtherapie.nl

Oedeem

Oedeem kan worden onderverdeeld in 4 groepen:
Primair lymfoedeem
Secundair lymfoedeem
Veneus oedeem
Lipoedeem/lip-lymfoedeem

De bovengenoemde ‘oedeemsoorten’ behandel ik allemaal in de praktijk.

Overbeharing

Overbeharing in het gelaat of elders op het lichaam kan als zeer storend worden ervaren. In de praktijk behandel ik overbeharing d.m.v. elektrische epilatie of laserontharing.

Acne

Veel mensen hebben op een bepaald moment in hun leven te maken met acne. Dit kan in meer of mindere mate zijn. Wanneer de acne als storend word ervaren kan ik in de praktijk behandelingen geven om de acne te verminderen en eventuele littekenvorming zoveel mogelijk trachten te voorkomen.

Litteken

Iedereen heeft een litteken. Een litteken dat bij iedereen voorkomt is de navel. De navel is ons allereerste litteken. Helaas komen er soms meerdere littekens gedurende het leven erbij. Dit kan komen na heftige acne, valpartij of chirurgisch ingrijpen. Wanneer een litteken voor klachten zorgt, kan ik u wellicht in de praktijk helpen deze klachten te verminderen.

Fibromen (steelwratjes), couperose en spider neavi (spinnenkopje)

Fibromen komen vaak voor in de hals, onder de borsten of oksels. Deze kunnen erg vervelend zijn en cosmetisch storend. In de praktijk kan ik dit vrij gemakkelijk verwijderen.

Couperose of spider neavi (spinnenkopje) worden ook vaak als cosmetisch storend ervaren. Deze kan ik tevens in de praktijk vrij gemakkelijk dichtbranden.

Pigmentatie

Hyper/hypopgimentatie wil zeggen donkere of lichtere vlekken/verkleuring van de huid t.o.v. de natuurlijke huidskleur. Dit kan ontstaan na een ontsteking of door een huidziekte. In beide gevallen kan dit als erg storend worden ervaren.